Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Ziua porților deschise la Serviciul de Probațiune Constanța

Serviciul de Probațiune Constanța a organizat în data de 12.10.2023 evenimentul „Ziua Porților Deschise”, activitate derulată prin proiectul „Corecțional (Correctional)”, finanțat prin Programul „Justiție”, în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014 – 2021 și implementat de către Direcția Națională de Probațiune din cadrul Ministerului Justiției în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor și cu alți parteneri din România și Norvegia.

Pe parcursul derulării acestui eveniment, ce marchează împlinirea a 22 de ani de când instituția probațiunii funcționează în România, peste 60 de vizitatori au trecut pragul Serviciului de Probațiune Constanța situat pe Bulevardul Mamaia nr. 196. Printre aceștia s-au numărat reprezentanți ai instituțiilor publice și ai organizațiilor neguvernamentale cu care Serviciul de Probațiune Constanța colaborează în mod curent (Judecătoria Constanța, Tribunalul Constanța, Curtea de Apel Constanța, Judecătoria Medgidia, Penitenciarul “Poarta Albă”, IPJ Constanța, D.G.A.S.P.C. Constanța, Primăria Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Centru de Sănătate Mintală Adulți, CPECA Constanța, EQUITAS Constanța) precum și studenți ai Facultății de Drept și Științe Sociale ai Universității “Ovidius” Constanța, studenți ai Facultății de Psihologie și Științele Educației ai Universității “Ovidius” Constanța și studenți ai Facultății de Științe Juridice și Științe Economice ai Universității “Spiru Haret” Constanța, care au dorit să afle mai multe despre rolul instituției în reintegrarea socială a persoanelor care au săvârșit infracțiuni.

Vizitatorii au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu consilierii de probațiune din cadrul instituției, care le-au oferit informații despre rolul probațiunii în punerea în aplicare a măsurilor și sancțiunilor neprivative de libertate și i-au însoțit într-un tur al instituției. Activitatea Serviciului de probațiune a fost prezentată de șeful serviciului doamna Dana Adochiei și consilierii de probațiune Andreea Chiriță, Cristina Vlad, Călin Cristina, Iurea Bianca și Zamfir Alexandra.

Scopul proiectului „Correctional” este acela de a îmbunătăți capacitatea sistemului corecțional (penitenciar și probațiune) de a asigura servicii de reintegrare persoanelor condamnate (deținuți, foști deținuți și persoane aflate sub supravegherea serviciilor de probațiune), prin implementarea principiului norvegian „seamless” și prin investiții în dezvoltarea capitalului uman.

Consilier de probațiune cu atribuții PR

Andreea Chiriță

Sari la conținut