Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Vizită de lucru a unei delegații din Norvegia și Ucraina la Direcția Națională de Probațiune din Ministerul Justiției

Direcția Națională de Probațiune din Ministerul Justiției a primit în perioada 17-20 ianuarie 2021, vizita unei delegații din Norvegia și Ucraina ce a urmărit familiarizarea cu activitatea sistemului de probațiune din România și discutarea rezultatelor atinse prin proiectele finanțate din granturile norvegiene. Din delegație au făcut parte dl. Bjorn LARSEN, procuror din Norvegia și doi specialiști pe teme de probațiune din Ucraina, d-na. Margarita POTSELUYKO și dl.  Artem BABAK.

Cu această ocazie, au fost purtate discuții cu reprezentanții structurii centrale a sistemului de probațiune, ai serviciilor de probațiune București și Ilfov, precum și cu parteneri instituționali din  sistemul judiciar și din comunitatea locală pentru identificarea unor exemple de bună practică în ce privește executarea măsurilor și sancțiunilor neprivative de libertate.

Vizita a fost efectuată în contextul în care, în anul 2021,  Direcția Națională de Probațiune din România a încheiat un Memorandum de colaborare trilateral cu Serviciile Corecționale Norvegiene și cu Centrul de Probațiune din Ucraina pentru sprijinul reciproc în domeniul probațiunii.

Sari la conținut