Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Schimb de experiență româno-bulgară în domeniul probațiunii

Serviciul de Probațiune Giurgiu, în colaborare cu Institutul Transfrontalier Româno-Bulgar de Mediere, a organizat, în data de 04.07.2024, o întâlnire de tip schimb de experiență între mai multe instituții care prestează servicii sociale sau de reintegrare socială a persoanelor condamnate în România și Bulgaria.

Evenimentul a reunit, alături de organizatori, specialiști ai Direcției de Asistență Socială Giurgiu, reprezentanți ai Centrului de Sprijin Comunitar din cadrul Municipalității Popovo,  Bulgaria și ai Centrului pentru reabilitare și integrare socială din cadrul Municipalității Byala, Bulgaria.

Cu această ocazie, participanții au avut ocazia să cunoască rolul și activitatea fiecărei instituții, practicile de lucru, reglementările specifice, posibilitățile concrete de sprijin pentru persoanele defavorizate din ambele țări, creându-se, totodată o punte de legătură pentru acordarea de sprijin reciproc în activitatea profesională. De asemenea, a fost conturată posibilitatea extinderii unei astfel de colaborări prin includerea altor instituții române și bulgare în alte întâlniri similare ce vor fi organizate în viitor.

Reprezentanții Serviciului de Probațiune Giurgiu au punctat activitățile specifice de probațiune și modalitățile de interacțiune cu instituțiile din comunitate care pot contribui la reintegrarea socială a persoanelor condamnate, dar și rezultatele obținute în cadrul Proiectului Correctional, încheiat în data de 30.04.2024, dar care a deținut o componentă semnificativă privind implicarea comunității în activitatea de probațiune.  Scopul proiectului „Correctional” a fost acela de a îmbunătăți capacitatea sistemului corecțional (penitenciar și probațiune) de a asigura servicii de reintegrare persoanelor condamnate (deținuți, foști deținuți și persoane aflate sub supravegherea serviciilor de probațiune), prin implementarea principiului norvegian „seamless” și prin investiții în dezvoltarea capitalului uman.

Acțiunea de derulată în data de 04 iulie 2024 se înscrie în acțiunile de cooperare internațională prioritare ale Direcției Naționale de Probațiune în conformitate cu Strategia de dezvoltare a sistemului național de probațiune din România pentru perioada 2021 – 2025.

Sari la conținut