Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Revizuire și uniformizare a formularelor utilizate în practica serviciilor de probațiune

În perioada martie-aprilie 2022, Direcția Națională de Probațiune a inițiat o acțiune de revizuire și uniformizare a formularelor utilizate în practica serviciilor de probațiune.

Au fost solicitate și analizate formularele folosite în cadrul serviciilor de probațiune, potrivit dispozițiilor Hotărârii Guvernului nr. 1079/2013 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a dispozițiilor Legii nr. 252/2013 privind organizarea și funcționarea sistemului de probațiune, cu completările și modificările ulterioare.

Grupul de lucru, format din reprezentanți ai compartimentelor DNP responsabile de evaluarea și coordonarea practicii, alături de reprezentanți din serviciile de probațiune, precum și din Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune (SNCSP) și  Asociația Profesională a Serviciilor Corecționale, s-a întâlnit în perioada 30 martie -1 aprilie pentru o primă sesiune de lucru la București. În această perioadă continuă în format online consultările în cadrul grupului de lucru, iar ulterior se va realiza o reconsultare a serviciilor de probațiune.

Sari la conținut