Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Participarea delegației din România la conferința serviciilor corecționale din întreaga lume, Lillestrøm, Norvegia

În perioada 18-19 octombrie 2022, a avut loc, în Norvegia, la Lillestrøm,  conferința internațională Correctional Services World Wide, cu tema Promoting synergies and sharing experiences – meeting present and future challenges of Correctional services, organizată de Directoratul Serviciilor Corecționale Norvegiene (KDI).

La acest eveniment au participat un număr de aproximativ 110 de persoane, din țări precum: Croația, Republica Cehă, Letonia, Lituania, Polonia, Suedia și din Statele Unite ale Americii.

Din delegația română au făcut parte un reprezentant al Ministerului Justiției, în calitate de Operator de Program, și câte trei reprezentanți din cadrul sistemelor penitenciar și de probațiune.

Subiectele abordate în cadrul conferinței au vizat aspecte privitoare la: importanța cooperării internaționale în contextul provocărilor actuale, modalitatea de abordare a problemelor cu care se confruntă serviciile corecționale din țările participante, progresul înregistrat în cadrul proiectelor finanțate prin Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021 (MFN 2014-2021), precum și perspective de viitor în domeniul corecțional.

La finalul conferinței a fost organizat un panel de discuții cu scopul diseminării experiențelor și beneficiilor reciproce referitoare la cooperarea internațională, ocazie cu care expertul desemnat din partea României a împărtășit bunele practici referitoare la relațiile bilaterale din proiectele finanțate prin MFN și nu numai. În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța manifestării deschiderii și încrederii în vederea creării cadrului propice pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate deosebită atât din perspectiva schimbului de informații și bune practici, cât si al identificării unor soluții viabile de susținere a proiectelor finanțate prin MFN 2014-2021, în vederea îndeplinirii indicatorilor asumați la nivel instituțional.

Participarea reprezentanților sistemelor penitenciar și de probațiune a fost asigurată din Fondul pentru Relații Bilaterale al Programului Justiție din cadrul MFN 2014-2021.

Working together for a green, competitive and inclusive Europe

Sari la conținut