Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

O NOUĂ SESIUNE DE FORMARE PROFESIONALĂ A CONSILIERILOR DE PROBAȚIUNE DERULATĂ ÎN PERIOADA IANUARIE – FEBRUARIE 2023

În perioada 18 ianuarie – 08 februarie 2023, Direcția Națională de Probațiune a derulat o nouă sesiune de formare profesională a consilierilor de probațiune în vederea aplicării programelor de intervenție: În siguranță la volan. Stop accidentelor! (în format on-line), Programul de educație civică și Dezvoltarea de abilități sociale destinat persoanelor majore.

La aceste cursuri de formare profesională au participat 101 de consilieri din serviciile de probațiune: Arad, Alba, București, Buzău, Brașov, Călărași,  Covasna, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Olt, Mehedinți, Timiș, Tulcea, Teleorman, Sălaj, Sibiu.

Numărul în creștere a persoanelor sancționate penal, față de care a fost impusă obligația de a frecventa un program de reintegrare socială,  implică formarea constantă a consilierilor de probațiune, în vederea asistării persoanelor sancționate în procesul de reintegrare socială, precum și în scopul îndeplinirii de către acestea a obligațiilor stabilite în cuprinsul hotărârilor judecătorești.

Le mulțumim tuturor cursanților și formatorilor pentru interes și implicare activă în derularea sesiunilor de formare! Formarea profesională a consilierilor de probațiune va continua în cursul lunii martie 2023

Sari la conținut