Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Anunțuri

Disponibilizare prin transmitere fără plată, active fixe din patrimoniul Direcției Naționale de Probațiune, către alte instituții publice

În conformitate cu prevederile punctului 3 din Anexa nr.1 a Hotărârii de Guvern nr.841/1995 privind procedura de transmitere fără plată și de valorificare a bunurilor aparținând instituțiilor publice, cu modificările și completările ulterioare, vă facem cunoscut că Direcția Națională de Probațiune dispune de active fixe, care fac obiectul transferului fără plată către alte instituții publice conform anexei nr.1 la prezenta adresă.

Menționăm că 3 autoturisme din cele propuse spre disponibilizare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuințări. Bunurile aprobate pentru disponibilizare pot fi vizionate în perioada 11.04.2024 – 10.05.2024 la sediile menționate în anexa nr.1.

Detaliile suplimentare pot fi solicitate de la Serviciile de Probațiune care disponibilizează bunurile menționate în anexa nr.1.

În cazul în care bunurile menționate prezintă interes pentru instituția dumneavoastră, vă rugăm să ne transmiteți solicitările până la data de 09.05.2024 pe adresa de e-mail: dp@just.ro sau pe adresele de e-mail ale Serviciilor de Probațiune teritoriale menționate în anexa nr.1 atașate la prezenta adresă.

Anexa nr. 1 Lista cu activele fixe aprobate pentru disponibilizare prin transfer fără plată, către o altă instituție publică

Raport de activitate pentru anul 2022

Sistemul de probațiune din România, ca serviciu public, promovează pedepsele și măsurile neprivative de libertate în vederea reducerii costurilor executării sancțiunilor și măsurilor penale prin diminuarea populației din unitățile penitenciare, valorificarea potențialului uman și socioeconomic al persoanelor sancționate și menținerea siguranței în comunitate.

În cursul anului 2022 Direcția Națională de Probațiune a continuat demersurile și a înregistrat progrese vizibile în îndeplinirea unor măsuri specifice domeniului probațiunii, stabilite prin Calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluționarea supraaglomerării carcerale și a condițiilor de detenție, în executarea hotărârii pilot Rezmiveş și alții împotriva României, pronunțată de CEDO la 25 aprilie 2017, conform memorandumului adoptat de Guvernul României, dintre care:

  • consolidarea statutului personalului de probațiune,
  • creșterea resursei umane din cadrul sistemului,
  • eficientizarea activităților specifice.

Astfel, retrospectiva anului 2022 se evidențiază a fi una activă și pozitivă pentru dezvoltarea sistemului de probațiune, activitățile întreprinse și rezultatele descrise în raportul de activitate fiind de natură să confirme acest aspect.

Servicii de Probațiune care își desfășoară activitatea în noi sedii

Vă informăm că din data 28.11.2022, Serviciul de Probațiune Mehedinți își desfășoară activitatea într-un nou sediu, aflat pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr.101, Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți.

Datele de contact ale Serviciului de Probațiune Mehedinți:

Telefon: 0739.012.757; 0725.002.631; 0723.546.039; Fax:0252.314.594

E-mail: probatiune.mehedinti@just.ro

Iar începând cu data de 01.02.2023, Serviciul de Probațiune Giurgiu își va desfășura activitatea într-un sediu nou, situat în municipiul Giurgiu, str. Piața Unirii, nr. 19, județul Giurgiu.

Puncte de reper pentru noul sediu: vis-a-vis de fosta clădire METEOR, la o distanță de aproximativ 150 m față de Turnul Ceasornicului, situat în centrul mun. Giurgiu.

Datele de contact ale Serviciului de Probaţiune Giurgiu:

Telefon: 0725.002.622; 0725.002.620; 0725.002.621; Email:  probatiune.giurgiu@just.ro.

Program de prevenire a infracțiunilor contra siguranței pe drumurile publice

Serviciul de Probațiune Prahova în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Prahova (Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității), dar și cu Automobil Clubul Român -sucursala Prahova și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, au derulat, în perioada aprilie- mai 2022, activități specifice programului  “Prevenirea infracțiunilor contra siguranței pe drumurile publice-În siguranță la volan! Stop accidentelor!”

Programul este destinat persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probațiune Prahova, fie ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fie pentru alte tipuri de infracțiuni.

Riscul pe care acest grup îl prezintă pentru siguranța pe drumurile publice rezultă, pe de o parte, din faptul că aceste persoane posedă permis de conducere, iar pe de altă parte din existența unor probleme legate de consumul de alcool sau un stil de viață dezorganizat. Astfel, în perioada 05.05.2022-26.05.2022, un număr de 30 persoane cu vârste între 21-61 ani, condamnate pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și pentru alte infracțiuni rutiere (refuz de prelevare mostre biologice, conducere sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului, ucidere din culpă) au fost incluse în modulul de baza al acestui program.  Activitatea s-a desfășurat, la sediul  Serviciului de Probațiune Prahova din Municipiul Ploiești, str.Ana Ipătescu nr.1.

Pe parcursul derulării sesiunilor programului, beneficiarii au realizat că respectarea legislației rutiere  are ca rezultat nu doar evitarea agravării situației lor juridice și aplicării de noi sancțiuni, ci mai ales creșterea gradului de siguranță rutieră pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic. În acest context, au fost proiectate filmări ale unor situații de risc rutier, care au avut un impact deosebit si care au constituit un prilej de reflecție asupra modului în care  condusul sub influența alcoolului sau fără a deține permis de conducere, nerespectarea regulilor de circulație privind viteza legală de deplasare, distanța între vehicule , depășirea neregulamentară   afectează capacitatea decizională și riscurile la care se expun pe ei înșiși, dar și pe  ceilalți participanți la trafic. Un impact semnificativ  a avut  și activitatea  în care beneficiarii au avut posibilitatea de a experimenta modul în care consumul de alcool/droguri, pe timp de zi sau pe timp de noapte, afectează văzul, echilibrul, concentrarea, cu ajutorul ochelarilor care simulează starea de ebrietate sau consumul de substanțe ilegale. Persoanele au parcurs un traseu tip poligon care imita, la scara redusă, multitudinea solicitărilor din trafic, realizând dificultățile pe care le-ar întâlni în realitate, dacă ar conduce sub influența alcoolului sau drogurilor. Această activitate a fost posibilă prin amabilitatea partenerilor de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova. O noutate a constituit-o și prezența în cadrul sesiunii nr.3 a programului, a unui laborator mobil de educație rutieră, o autospecială  din dotarea Inspectoratului Județean de Poliție Prahova- Serviciului Rutier, cu dotări tehnice și expoziționale menită să suțină activitatea polițiștilor rutieri  în campaniile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. La desfășurarea programului a participat și un reprezentant al Automobil Clubul Român sucursala Prahova, asociația automobiliștilor din țara noastră promovând conceptele moderne de siguranță și educație rutieră, împlicându-se în numeroase programe de siguranță rutieră la nivel national și international.

Activitățile desfăsurate în cadrul programului au avut ca rol și cresterea gradului de încredere a beneficiarilor fața de reprezentanții instituțiilor cu care au interacționat,  fiecare dintre aceștia având posibilitatea de a adresa întrebări referitoare la aspecte importante din legislația penală și rutieră, testându-și astfel și propriul nivel de cunoastere a legii.

Activitatea face parte dintr-o inițiativă realizată la nivel national, prin care Direcția Națională de Probațiune, Inspectoratul General al Poliției Rămâne, respectiv Direcția Rutieră și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, prin structurile teritoriale, serviciile de probațiune, serviciile rutiere și compartimentele de analiză și prevenire a criminalității, împreună cu alti actori sociali identificati pe plan local, iși unesc forțele și își folosesc competențele împreună, dezvoltând programe de reintegrare socială pentru crearea unei educații rutiere în comunitate și creșterea gradului de siguranță în trafic.

Serviciul de Probațiune Sălaj își desfășoară activitatea într-un sediu nou începând cu data de 18.04.2022

Vă informăm că Serviciul de Probațiune Sălaj își desfășoară activitatea într-un sediu nou începând cu data de 18.04.2022.

Noul sediu este situat în municipiul Zalău, str. Unirii, nr.13, județul Sălaj, în Clădirea Manager SRL, parter.

Puncte de reper ale noului sediu:

– în apropierea Registrului Comerțului și sediului DIGI

  – lângă Piața Agroalimentară din centrul orașului

Datele de contact ale Serviciului de Probaţiune Sălaj:

            Telefon secretariat: 0723.546.095;

            Mobil: 0739.012.763, 0726.755.284, 0725.002.638, 0725.606.199           

      E-mail: probatiune.salaj@just.ro

Serviciul de Probațiune Constanţa își va desfășura activitatea într-un sediu nou începând cu data de 01.02.2022

Vă informăm că Serviciul de Probațiune Constanţa își va desfășura activitatea într-un sediu nou începând cu data de 01.02.2022. Noul sediu este situat în municipiul Constanţa, B-dul Mamaia nr.196, județul Constanţa.

          Până în prezent, Serviciul de Probaţiune Constanţa și-a desfăşurat activitatea în incinta Tribunalului Constanţa, strada Traian nr.31.

          Menționăm că în perioada 25.01- 28.01.2022 activitatea cu publicul a  Serviciului de Probaţiune Constanţa va fi suspendată pentru realizarea demersurilor necesare relocării.

    Puncte de reper ale noului sediu:

                             – intersecţia Bd. Mamaia  cu str. Ion Borcea

                            – cca. 300 m față de Delfinariul Constanţa;

                             – cca. 100 m față de Regina Maria  – Policlinica ,,Delfinariu”;

                            – cca.  50 m față de staţia de autobuz 5-40

    Datele de contact ale Serviciului de Probaţiune Constanţa:

             Mobil:  0739 012 744 – Secretariat; 0725 002 609; 0725 002 610; 0725 002 611; 0725 002 613; 0725 002 606; 0725 002 607; 0725 002 605; 0725 002 612; 0790534974; 0724029300; 0745608092

    Email:probatiune.constanta@just.ro

Anunț cu privire la postul vacant de Secretar General al CEP (Confederation of European Probation)

CEP (Confederation of European Probation) anunță că în toamna anului 2022 (data exactă urmează să fie stabilită) caută un nou Secretar General.

Informațiile pot fi găsite la adresa: https://www.cep-probation.org/vacancies/

Cerințele postului, descrierea sarcinilor și toate celelalte informații necesare pot fi găsite în acest pachet de recrutare: Recruitment-of-the-CEP-Secretary-General_final.pdf (cep-probation.org)

Termenul limită pentru aplicare este 28 februarie 2022.

Serviciul de Probațiune Dâmbovița își va desfășura activitatea într-un sediu nou începând cu data de 17.01.2022

Vă informăm că Serviciul de Probațiune Dâmbovița își va desfășura activitatea într-un sediu nou începând cu data de 17.01.2022. Noul sediu se află în municipiul Târgoviște, strada Locotenent Stancu Ion, nr. 2E, et.1, județul Dâmbovița, în incinta clădirii Cub Center.

          Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa și-a desfăşurat activitatea în incinta Judecătoriei Târgovişte cu sediul în municipiul Târgovişte, Bulevardul Unirii, nr. 28, judeţul Dâmboviţa.

            Menționăm că în perioada 10.01.2022 – 14.01.2022 activitatea cu publicul a  Serviciului de Probaţiune Dâmboviţa va fi suspendată pentru realizarea demersurilor necesare relocării.

     Puncte de reper:  – 200 m față de Piața 1 Mai;

                               – 300 m față de Liceul Tehnologic “Nicolae Ciorănescu” Târgoviște;

                                 – 300 m față de Centrul comercial Kaufland.

     Datele de contact ale Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa:

     Mobil:  0726.761.333, 0726.755.148, 0726.761.241, 0726.249.743,

                0791.149.597, 0799.249.879, 0725.606.184.

     Tel.fix: 0245.217.835

     Fax:  0371.603.623

     Email: probatiune.dambovita@just.ro

Sărbătorim împreună 20 de ani de probațiune

Sărbătorim împreună 20 de ani de probațiune, ca sistem execuțional penal în România, ocazie cu care Direcția Națională de Probațiune mulțumește tuturor angajaților și colaboratorilor pentru contribuția adusă la înființarea, creșterea și dezvoltarea sistemului de probațiune.

Felicitări tuturor pentru profesionalismul, loialitatea și dăruirea dovedite de-a lungul acestor două decenii de activitate și ne dorim ca, rămânând la fel de implicați și angajați în activitatea profesională pe care o realizăm, să reușim să consolidăm sistemul de probațiune, pentru a deveni un domeniu vizibil, recunoscut și valorizat la nivelul contribuției reale aduse înfăptuirii actului de justiție în România.

La mulți ani!

Direcția Națională de Probațiune

Sari la conținut