Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Leadership pentru dezvoltarea competențelor manageriale pentru personalul din probațiune și cel din penitenciare, 19-21 iulie 2023, Baia Mare

Direcția Națională de Probațiune, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor,  a organizat la Baia Mare, în perioada 19 – 21 iulie 2023, în cadrul proiectului „Corecțional (Correctional)”, finanțat prin Programul „Justiție”, Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021, a doua sesiune de formare profesională comună în domeniul „Leadership” pentru specialiști din serviciile de probațiune și din penitenciare. Cursul de formare face parte dintr-o serie de cinci astfel de evenimente și a fost susținut de o echipă de formatori din cadrul Serviciului de Probațiune Satu Mare și din Penitenciarul Baia Mare.

În cele trei zile de pregătire profesională au participat specialiști din serviciile de probațiune Baia Mare și Sălaj și din Penitenciarul Baia Mare. Temele abordate în cadrul cursului au vizat aspecte precum leadership, management vs. leadership, inteligența emoțională și rolul acesteia în leadership, principiile de lucru utilizate în serviciile corecționale din Norvegia („seamless”, „normality”, „import model”), „partea întunecată” a puterii, capacitatea conversațională, etică, team building și burnout, gestionarea resurselor, comunicarea internă și comunicarea publică.

Mai multe informații despre proiectul „Corecțional (Correctional)”, în valoare de 31 milioane de euro, finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene, puteți găsi la: https://anp.gov.ro/norwaygrants/ro/category/proiecte/noi/correctional/

Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți capacitatea sistemului corecțional (penitenciar și probațiune) de a asigura servicii de reintegrare persoanelor condamnate (deținuți, foști deținuți și persoane aflate sub supravegherea serviciilor de probațiune), prin implementarea principiului norvegian „seamless” și prin investiții în dezvoltarea capitalului uman.

Sari la conținut