Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

,,Întâlniri de lucru în cadrul parteneriatului dezvoltat în implementarea Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, între Administrația Națională a Penitenciarelor și Direcția Națională de Probațiune”

În cursul lunii septembrie, serviciile de probațiune Brăila, Brașov, Bistrița- Năsăud, Caraș-Severin, Constanța, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Teleorman, Tulcea, Vaslui au organizat, alături de unitățile penitenciare din aceeași circumscripție teritorială, în format față în față sau on-line, întâlniri de lucru cu partenerii locali implicați în activitățile de reintegrare socială a persoanelor sancționate penal.

Aceste întâlniri au constituit o ocazie pentru diseminarea unor modele de bună practică în domeniul reintegrării sociale, astfel de evenimente fiind prevăzute în cuprinsul Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, aprobată prin Hotărârea de Guvern nr.430/2020 (publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 494/11.06.2020), în cadrul Activității 1.I.4 ,,Organizarea unor întâlniri locale de diseminare a unor modele profesionale de bună practică în domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate”, document strategic al Administrației Naționale a Penitenciarelor în care Direcția Națională de Probațiune este implicată ca partener.

Cu acest prilej s-au marcat cei 20 de ani de la înființarea sistemului de probațiune în România, precum și aprobarea H.G. nr. 863/2021 pentru aprobarea Strategiei de dezvoltare a sistemului național de probațiune din România pentru perioada 2021-2025, precum și Planul general de acțiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului național de probațiune din România pentru perioada 2021-2025 (publicată în Monitorul Oficial nr. 809 din 24 august 2021).

Astfel de întâlniri de lucru vor continua a fi organizate în cursul lunii octombrie și de alte servicii de probațiune din țară în colaborare cu partenerii locali.

Mulțumim colaboratorilor!

Sari la conținut