Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Formarea profesională a consilierilor de probațiune pentru aplicarea instrumentelor de lucru

În perioada 21-25 noiembrie 2022 s-au desfăsurat cursuri de formare professională pentru pregătirea continuă a consilierilor de probațiune, în vederea derulării programelor de intervenție: Drink&Drive, Unul la unul (OTO), Stagiu de formare civică și pentru aplicarea tehnicii Interviului motivațional.

Peste 60 de consilieri  de probațiune din serviciile Olt, Dolj, Vâlcea, Bacău, Neamț, Vrancea, Buzău, Suceava, Botoșani, Neamț, Galați și Tulcea au participat la aceste cursuri.

Totodată, în perioada 5-9 decembrie a acestui an, vom continua cu noi grupe de formare profesională pentru aplicarea programelor de intrevenție:  Dezvoltarea de abilități sociale (DAS) majori, Drink&Drive, Unul la unul (OTO) și tehnica Interviului motivațional.

În cadrul serviciilor de probațiune, potrivit înregistrărilor din aplicația SERN, din totalul supravegherilor aflate în lucru la sfârșitul anului 2020, 54% dintre persoanele aflate în evidență aveau stabilită obligația de a frecventa cel puțin un program de reintegrare socială derulat în serviciul de probațiune sau în colaborare cu instituțiile din comunitate, la sfârșitul anului 2021, 59% aveau stabilită această obligație, și la data de 04.11.2022 – 61%. Astfel, se constată nevoia crescută de pregătire continuă a consilierilor de probațiune, în vederea aplicării unor programe de reintegrare socială.

Sari la conținut