Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Extinderea colaborării dintre Direcția Națională de Probațiune și Agenţia Naţională pentru Romi

Direcția Națională de Probațiune își extinde colaborarea cu actori sociali semnificativi pentru activitatea de probațiune, prin încheierea unui protocol de colaborare cu Agenţia Naţională pentru Romi.

Ca urmare a acestei colaborări, în următorii doi ani, vor fi realizate activități specifice pentru persoanele aflate în evidența sistemului de probațiune, precum programe de mentorat sau alte intervenții specializate în vederea conştientizării consecinţelor propriilor acţiuni şi a responsabilizării acestora pentru adoptarea unei conduite civice.

În acest cadru vor avea loc acțiuni de combatere a discriminării persoanelor care aparțin minorității rome, a surselor prejudecăților și stereotipurilor existente, fiind promovată diversitatea interculturală.  

Direcția Națională de Probațiune apreciază această colaborare ca fiind de natură a contribui la facilitarea reintegrării sociale a persoanelor care se află în evidența serviciilor de probațiune, la diminuarea riscului de săvârșire a unor noi infracțiuni și creșterea gradului de siguranță în comunitate.

Sari la conținut