Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Direcția Națională de Probațiune a fost reprezentată la cea de a 49-a ediție a Institutului Național de Training organizat de Asociația Americană de Probațiune și Liberare Condiționată

În perioada 28 iunie – 1 iulie 2024, a avut loc la Indianapolis, Indiana, Statele Unite ale Americii, cea de a 49-a ediție a Institutului Anual de Training organizat de Asociația Americană de Probațiune și Liberare Condiționată (APPA). Direcția Națională de Probațiune a fost reprezentată în agenda evenimentului organizat în acest an cu o contribuție privind cooperarea dintre România și statul Florida în domeniul probațiunii.

Prezentarea „Transatlantic Collaboration: Sharing Best Practices between the USA & European Countries in Probation and Parole Systems” a reflectat seria întâlnirilor on-line realizate în perioada 2023-2024 între reprezentanți ai sistemului de probațiune din România și cei ai Departamentului pentru Servicii Corecționale din statul Florida, în vederea schimbului de bune practici și creșterea cooperării între specialiștii dintre cele două sisteme de executare a pedepselor. Contribuția României a fost realizată în format on-line de reprezentanți ai structurii centrale a DNP și ai serviciilor de probațiune Giurgiu și Satu Mare.

Această acțiune se înscrie în acțiunile de cooperare internațională prioritare ale Direcției Naționale de Probațiune în conformitate cu Strategia de dezvoltare a sistemului național de probațiune din România pentru perioada 2021 – 2025.


Sari la conținut