Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Curs comun de „Leadership pentru dezvoltarea competențelor manageriale pentru personalul din probațiune și cel din penitenciare”

Direcția Națională de Probațiune, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor,  a organizat la Craiova, în perioada 20 – 22 iunie 2023, în cadrul proiectului „Corecțional (Correctional)”, finanțat prin Programul „Justiție”, Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021, prima sesiune de formare profesională comună în domeniul „Leadership” pentru specialiști din serviciile de probațiune și din penitenciare. Cursul de formare, care este primul dintr-o serie de cinci astfel de evenimente, a fost susținut de o echipă de formatori din cadrul Serviciului de Probațiune Dolj și al Penitenciarului Tg. Mureș.

În cele trei zile de formare au participat specialiști din serviciile de probațiune Dolj și Olt și din Penitenciarul Craiova, Penitenciarul Craiova-Pelendava și Centrul de Detenție Craiova. Temele abordate în cadrul cursului au vizat aspecte precum leadership, management, inteligența emoțională și rolul acesteia în leadership, principiile de lucru utilizate în serviciile corecționale din Norvegia, „partea întunecată” a puterii, etică, gestionarea resurselor, tehnici și abilități de comunicare.

Mai multe informații despre proiectul „Corecțional (Correctional)”, în valoare de 31 milioane de euro, finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene, puteți găsi la:

https://anp.gov.ro/norwaygrants/ro/category/proiecte/noi/correctional/

Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți capacitatea sistemului corecțional (penitenciar și probațiune) de a asigura servicii de reintegrare persoanelor condamnate (deținuți, foști deținuți și persoane aflate sub supravegherea serviciilor de probațiune), prin implementarea principiului norvegian „seamless” și prin investiții în dezvoltarea capitalului uman.

Sari la conținut