Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Continuă formarea profesională a consilierilor de probațiune pentru aplicarea instrumentelor de lucru

În perioada 5-9 decembrie 2022, Direcția Națională de Probațiune a continuat derularea cursurilor de formare profesională pentru aplicarea următoarelor programe de intervenție: Dezvoltarea de abilități sociale (DAS) majori, Drink&Drive, Unul la unul (OTO) și Interviul Motivațional.

Astfel, 66 de consilieri din serviciile de probațiune: Constanța, Tulcea, Ialomița, Cluj, Alba, Sălaj, Timiș, București, Ilfov, Călărași, Prahova și Buzău au participat la aceste cursuri de formare.

Potrivit statisticilor Direcției Naționale de Probațiune, la sfârșitul anului 2021, 59% din totalul cazurilor  de supraveghere aflate în lucru aveau stabilită obligația de a frecventa cel puțin un program de reintegrare socială derulat în cadrul serviciului de probațiune sau în colaborare cu instituțiile din comunitate,  iar la data de 04.11.2022, 61% dintre cazuri aveau stabilită această obligație.

Această situaţie generează o nevoie permanentă de dezvoltare şi diversificare a pregătirii profesionale a consilierilor de probaţiune în sfera aplicării programelor de reintegrare, iar Direcţia Naţională de Probaţiune face eforturi constante pentru acoperirea nevoilor de formare profesională a angajaţilor.

Sari la conținut