Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Derularea de către Direcția Națională de Probațiune a sesiunilor de pregătire pentru consilierii de probațiune debutanți în sistemul de probațiune, din perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2021.

Direcția Națională de Probațiune derulează în perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2021, cursuri de formare inițială (induction) pentru 158 de consilieri de probațiune care au debutat în activitatea de probațiune în luna august 2021 și la 1 septembrie 2021.

Stagiul de pregătire pentru consilierii de probațiune debutanți cuprinde, în primele trei luni de activitate, sesiuni de formare inițială (induction), care se organizează parțial la nivelul serviciului de probațiune, cu implicarea supervizorilor, și parțial la nivel central, în scopul respectării Standardelor ocupaționale pentru educație și formare privind profesia de consilier de probațiune, aprobate prin Decizia ANC nr. 68/26.04.2017.

Cursul de formare inițială organizat în această perioadă este derulat în modalitatea de livrare on-line, în condițiile pandemice actuale, cu 4 grupe de consilieri, rulate câte două în paralel și este centrat pe tematici precum elaborarea referatelor de evaluare, evaluarea riscului și a nevoilor (SERN), supravegherea și managementul de caz.

Noi  sesiuni de induction în sfera dezvoltării abilităților necesare desfășurării  profesiei vor fi programate în perioada următoare.

Sari la conținut