Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Activități de informare și prevenire a comportamentului delincvent, desfășurate de reprezentanți ai Serviciului de Probațiune Constanța împreună cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța

Reprezentanți ai Serviciului de Probațiune Constanța, consilierii de probațiune Chiriță Andreea Florentina și Trandafir Cătălin au participat în data de 03.06.2024 la o activitate de informare și prevenire a consumului de droguri si a altor substanțe cu efect psihoactiv, care a avut loc la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța.

Activitatea a avut ca scopuri: informarea privind consumul de droguri și efectele acestora, definirea  abilităților de luare a deciziilor, identificarea propriilor valori morale și a abilităților necesare pentru a rezista presiunilor sociale negative dar și pentru a oferi ajutor altor colegi, identificarea si încurajarea implicării în activități alternative, prosociale.

Elevii clasei a VII-a și cadrele didactice participante au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu consilierii de probațiune din cadrul instituției, care le-au oferit informații despre rolul probațiunii în aplicarea măsurilor și sancțiunilor neprivative de libertate, răspunderea penală, discernământ, măsurile educative care se pot aplica minorilor care săvârșesc infracțiuni, tipuri de infracțiuni frecvente în rândul tinerilor, cum ar fi: traficul de droguri, consumul de droguri, deținerea de droguri.

Adolescenții si profesorii prezenți la întâlnire s-au arătat foarte deschiși și receptivi la informațiile furnizate, au formulat întrebări pertinente cu privire la aspectele abordate, având în vedere debutul tot mai timpuriu al consumului de droguri și provocările la care generațiile actuale sunt expuse.

Activitatea desfășurată a fost parte a procesului de prevenție a comiterii de infracțiuni în care partenerii sociali și comunitari sunt implicați alături de serviciul de probațiune.

Sari la conținut